Har ditt plåttak sett bättre dagar? Om det har flagnad färg och kanske har börjat rosta så kan det vara en god idé att överväga takmålning - ett billigt men effektivt sätt att åtgärda ett slitet tak.Här går vi igenom några goda argument för att måla om taket istället för att byta ut det.

Ge taket längre liv

Det första argumentet är givetvis för att ge taket ett längre liv. Att byta tak är både kostsamt och kräver stora resurser. Idag behöver vi tänka på hållbarhet mer än någonsin och att slänga bort takmaterial som hade kunnat leva vidare länge är rent slöseri.


Anlita ett kunnigt företag som målar om ditt tak istället så kommer det att hålla i många år till. De färger som används har skyddande egenskaper som hjälper ditt tak att stå emot stark sol, hagel, regn och snö under lång tid framöver.

Skydda rostiga tak

Ett tak som har blivit rostigt kan många gånger hindras från att fortsätta rosta med hjälp av målning. Helst av allt så bör man blästra bort rosten för att sedan ge taket en ny, skyddande behandling.


Taket blir dessutom snyggare igen och ger ett mer vårdat intryck.

Fräscha upp tak som har flagnat

Ett tak där färgen har flagnat är det vanligaste exemplet och även det som är enklast att åtgärda. Här brukar det räcka att blästra eller skrapa bort den gamla takfärgen och sedan måla på ett nytt färglager.


De färger som används skyddar väl mot väder och vind och ditt tak kommer att se ut som nytt igen. Ett nymålat tak gör mycket för husets helhetsintryck. Så passa på idag och begär en offert från ett företag som utför takmålning. Det kommer att löna sig i ett hus som både ser finare ut och som håller längre!